Mainos

Merisalo: Emme ole olleet Novan tai Tokmannin omalla asialla

Liikemies Arto Merisalo ei halua ruotia Helsingin Sanomien uutisointia, joka koskee kansanedustaja Marja Tiuraan (kok.) liittynyttä esitutkintaa. Hän ihmettelee, miten lehdellä on hallussaan esitutkintamateriaali, joka on salainen.

Merisalo kieltäytyi käyttämästä minuuttiakaan kommentointiaikaa sellaiseen esitutkinta-aineistoon, joka hänen mielestään on saatu haltuun rikollisella tavalla.

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että Tiura ajoi hanakasti vaalirahoittajiensa asiaa puolueen eduskuntaryhmässä. Lehden haltuunsa saaman esitutkintamateriaalin mukaan Tiuraa vaalirahoituksella ja kestityksellä tukenut Merisalo oli pyytänyt kansanedustajaa lobbaamaan kaavoituksesta vastaavaa ministeri Jan Vapaavuorta (kok.), jotta erikoistavarakauppaa koskevaa lainsäädäntöä ei muutettaisi. Tiuralle osoitettuun sähköpostiin oli liitetty kauppaketju Tokmannin konsernijohtajan Kyösti Kakkosen kirje Vapaavuorelle.

"Lobbaaminen täysin normaalia"

Merisalo muistuttaa, ettei lobbaamisessa ole sinänsä mitään ihmeellistä. Eri asioissa kansanedustajia lähestyvät yritykset, yhdistykset ja yksityiset henkilöt.

- On aivan tavanomaista, että jokainen omaa asiaansa ja näkemyksiään pyytää edistämään. Korostan, että tässähän ei ole ollut kysymyksessä mikään lainmuutos. On ollut kysymys ainoastaan siitä, että hän keskustelisi asiasta myös Vapaavuoren kanssa, ja minä en näe siinä mitään kummallista tai normaalista poikkeavaa.

- Me emme ole olleet millään lailla Novan tai Tokmannin omalla asialla vaan me olemme puhuneet koko erikoiskaupan toimialan asiasta ja pyytäneet, että se saisi ansaitsemansa huomion, että kilpailu tässä maassa säilyisi.

Työryhmä on esittänyt erikoistavarakauppojen erityisaseman poistamista. Nyt tekeillä on maankäyttö- ja rakennuslain uudistus, jolla ohjataan kauppaliikkeiden kaavoitusta.

Eilen Tiura sanoi lehdelle lähettämässään sähköpostissa, ettei ole lobannut Merisalon pyynnöstä mitään.

Esitutkinnassa Tiuraa epäillään lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa. Tiura istui Anna Tapion koulun säätiön hallituksessa, kun Nova Groupin väitetään pyrkineen mukaan koulun korjaushankkeeseen. Merisalo on todennut kuulusteluissa, etteivät Nova-yhtiöt ole koskaan tarjonneet mitään urakkaa tai muutakaan sopimusta koululle.

Poliisi epäilee Tiuran saaneen Nova Groupilta kolmetoista etuutta vuosina 2006-2008. Tiura kiistää saaneensa etuisuuksia Anna Tapion koulun hallituksen jäsenenä ja katsoo kestityksen olleen normaalia kansanedustajan suhdetoimintaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.