Mainos

Merirosvous lisääntyi voimakkaasti

Etenkin aseelliset hyökkäykset ovat yleistymässä. Vaarallisimmat merialueet sijaitsevat Nigerian ja Somalian rannikoilla.

Merirosvous on kääntynyt viime vuonna voimakkaaseen kasvuun muutaman vuoden jälkeen, kertoo Kansainvälinen merenkulkujärjestö IMB. Lisäystä tuli peräti 10 prosenttia edellisestä vuodesta. Merirosvot hyökkäsivät yhteensä 263 laivaan.

Merirosvous on vakava ongelma maailman kauppamerenkululle. Yli 90 prosenttia maailman kauppatavarasta kulkee meriteitse.

Vaarallisimmat merialueet sijaitsevat nykyisin Nigerian ja Somalian rannikoilla, joiden osuus rosvouksista oli viime vuonna yli 70 prosenttia. Sen sijaan aiemmassa merirosvojen pesäpaikassa Indonesiassa hyökkäysten määrä on kääntynyt laskuun.

Merenkulkujärjestö on huolissaan erityisesti aseellisten hyökkäysten yleistymisestä. Merirosvot haavoittivat viime vuonna 64:ää merimiestä, kun edellisenä vuonna määrä oli 17.

Viisi merimiestä kuoli viime vuonna merirosvojen käsiin. Kolme on edelleen kateissa. Panttivangeiksi joutui 292 merimiestä. 18 laivaa joutui kokonaan merirosvojen kaappaamaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.