Mainos

Merirosvot tienasivat tanskalaisperheellä miljoonia

Somalialaismerirosvot kertoivat keskiviikkona saaneensa vapauttamistaan tanskalaisista kolmen miljoonan dollarin (noin 2,1 miljoonan euron) lunnaat. Uutistoimisto Reuters kertoi keskustelleensa Hussein-nimisen merirosvon kanssa, joka vahvisti summan.

– Saimme kolmen miljoonan dollarin lunnaat tiistaina iltapäivällä, Hussein kertoi puhelimitse.

Tanskan valtio ei ole maksanut merirosvoille lunnasrahoja, sanoi ulkoministeri Lene Espersen. Hänen mukaansa siepattu perhe hoiti itse neuvottelut, jotka johtivat vapauttamiseen.

– Me olemme tietysti seuranneet asiaa tiiviisti, sanoi ulkoministeri.

Tanskalaisen perheen purjevene kaapattiin helmikuussa Intian valtamerellä. Merirosvojen sieppaamaan perheeseen kuuluu isän ja äidin lisäksi 17- ja 15-vuotiaat pojat ja 13-vuotias tytär. Lisäksi veneessä oli kaksi muuta tanskalaista miehistönä. Tanskan viranomaiset kertoivat, että ryhmä oli saatu turvaan ja kaikki voivat hyvin olosuhteisiin nähden.

Perhe lähti purjehtimaan Tanskasta elokuussa 2009. Perhe tiesi aikoinaan ainakin pitämänsä blogin perusteella, että he purjehtivat vaarallisilla vesillä. He muun muassa lähettivät koko ajan tietoja sijainnistaan aluetta valvoville aseistetuille joukoille. Asiantuntijoiden mukaan merirosvot törmäsivät todennäköisesti tanskalaisiin vahingossa.

Siepattuja pidettiin tiettävästi Somalian rannikolla ankkurissa olleessa kreikkalaisessa rahtilaivassa, joka oli niin ikään siepattu. Tanskalaisviestinten mukaan on mahdollista, että kreikkalaisen Dover-aluksen kapteeni olisi maksanut lunnaat sekä oman aluksensa että tanskalaisten puolesta.

(MTV3 - STT - Ritzau - TT - NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.