Mainos

Merirosvot surmasivat vuoden alkupuolella 30

Turvattomin merialue on yhä Malakansalmi, missä on surmattu vuoden alkupuoliskolla neljä ihmistä ja peräti 30 merenkulkijaa on otettu panttivangiksi.

Merirosvous on käymässä aiempaa väkivaltaisemmaksi. Merirosvot surmasivat vuoden alkupuoliskolla hyökkäyksissään laivoille 30 ihmistä, mikä on suurin määrä viimeisen vuosikymmenen aikana, kertoo Kansainvälisen kauppakamarin erityisyksikön IMB:n edustaja.

- Ilmoitukset väkivallasta merimiehiä kohtaan ovat lisääntyneet. Surmattujen miehistön jäsenten lukumäärä on liki kaksinkertaistunut, IMB:n johtaja, kapteeni Pottengal Mukundan kertoi Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa.

IMB on keskittynyt merenkulkuun liittyvän rikollisuuden kuten merirosvouksen ehkäisyyn.

Laivoihin kohdistuvien hyökkäysten määrä kokonaisuudessaan on kuitenkin vähentynyt viidenneksellä edellisvuodesta. Kuuden kuukauden aikana raportoitiin 182 tapauksesta.

Turvattomien yksittäinen alue merenkulkijoiden kannalta on edelleen Malakansalmi, missä hyökkäysten määrä lisääntyi kolmanneksella - 20:een - viime vuoden alkupuoliskoon verrattuna. 30 ihmistä joutui panttivangiksi ja neljä surmattiin salmessa, jonka läpi vuosittain kulkee yli 50 000 kaupallista alusta.

Malesia, Indonesia ja Singapore sopivat hiljattain yhteisestä partioinnista salmessa. Yhdysvaltain tarjoukset valvonta-avusta on hylätty.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.