Merirosvot kaappasivat YK:n rahtilaivan Somalian rannikolla

Laivan miehistön tilasta ei ole vielä tietoa. Kaapparit eivät ole esittäneet mitään vaatimuksia.

Merirosvot kaappasivat tänään YK:n vuokraaman rahtilaivan Somalian rannikon edustalla, kertovat YK:n edustajat. Alus oli toimittamassa ruoka-apua Somaliaan.

Maailman elintarvikeohjelman WFP:n edustajan mukaan kaapparit eivät ole esittäneet mitään vaatimuksia.

Kenialaisomistuksessa olevassa, YK:n vuokraamassa aluksessa on 12 hengen miehistö. Kuusi heistä on kenialaisia ja kuusi srilankalaisia.

NV Rozen -alus oli juuri toimittanut 1800 tonnia ruokaa Bosasson ja Berberan kaupunkeihin, kun rynnäkkökiväärein varustautuneet merirosvot ottivat sen kiinni pikaveneillä ja hyökkäsivät sen kannelle.

Kyseessä oli ensimmäinen tiedossa oleva laivakaappaus Somalian edustalla sen jälkeen kun Etiopian tukemat Somalian hallituksen joukot viime vuoden lopulla kukistivat Mogadishua ja eteläistä Somaliaa hallinneet islamistit.

Islamistit pyrkivät pitämään kurissa merirosvoja, koska rosvous heidän mukaansa on vastoin islamilaista lakia. Osin kyse ilmeisesti oli halusta turvata omia asekuljetuksia.

Merirosvous on ollut erittäin tavallista Somaliassa, missä vuodesta 1991 ei ole ollut toimivaa keskushallintoa.

Nyt kaapatun aluksen kotisatama on Mombasassa Keniassa. Sen omistajalta Motakulta kaapattiin vuonna 2005 kolme alusta, joista yhden miehistöä pidettiin vankeina lähes sata päivää. Laivoista kaksi kuljetti WFP:n apulastia.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat