Mainos

Merirosvojen emäalus saatiin vallattua

Merirosvouksen vastaiseen operaatioon määrätty ranskalainen alus on ottanut yksitoista merirosvoa kiinni Somalian rannikolla, kertoo Ranskan puolustusministeriö.

Ranskalainen Nivose-alus otti hallintaansa merirosvojen kahta pikavenettä kuljettaneen emäaluksen eilen noin 900 kilometriä itään Mombasasta. Alus oli päässyt merirosvojen jäljille toissa päivänä ranskalaishelikopterin estettyä rosvojen hyökkäyksen liberialaisen Safmarine Asia –kauppalaivan kimppuun.

Sota-alus Nivote on osa Operaatio Atlantaa, Euroopan Unionin merirosvouksen vastaista ohjelmaa. Operaatiossa on mukana Saksan, Espanjan, Ranskan ja Italian voimia.

Tänään merirosvot vapauttivat kreikkalaisen Saint-Vincentin lipun alla purjehtivan kreikkalaisomisteisen aluksen ja sen 24-henkisen miehistön. Titan-niminen alus vallattiin maaliskuun 19. päivä, jolloin se oli ollut matkalla Etelä-Koreaan. Aluksen miehistö on hyvässä kunnossa.

Merirosvojen vauhti kiihtyy

Adeninlahdella partioi parhaillaan useiden valtioiden merivoimia merirosvousta suitsimassa. Kaappaukset ja panttivankidraamat ovat lisääntyneet huimasti tällä yhdellä maailman vilkkaimmin liikennöidyistä laivareiteistä. Viikonlopun jälkeen merirosvot ovat hyökänneet neljää alusta kohti.

Myös otteet merirosvoja vastaan ovat koventuneet. Yhdysvallat suoritti sunnuntaina kolmen rosvon hengen vaatineen operaation, jossa vapautettiin viisi päivää rosvojen panttivankina ollut yhdysvaltalaiskapteeni. Viime viikolla kaksi merirosvoa ja yksi panttivanki kuoli Ranskan joukkojen tekemässä vapautusoperaatiossa.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.