Mainos

Meripelastuskeskukselle viime vuosi oli kiireinen

Meripelastuskeskuksesta kerrotaan, että viime vuosi oli Suomenlahdella kiireinen. Pelastustehtävien määrä kasvoi kaksikertaisesti ja mukaan mahtui myös vakavia onnettomuuksia.

Suomenlahden merivartioston johtamia meripelastustapahtumia Suomenlahden alueella oli koko viime vuoden aikana 862 kpl. Suomenlahden merivartioston yksiköt estivät vuoden 2000 aikana kolme merionnettomuutta. Näissä tapauksissa alus olisi ajanut karille mitä todennäköisimmin ilman merivartioston apua.

Meripelastuskeskuksen mukaan viime vuonna ei tehty ainoatakaan erityisen laajaa pelastus- tai etsintäoperaatiota. Etsintöjä oli toistakymmentä enemmän edellisvuoteen verrattuna eli yhteensä 110 etsintätehtävää. Pelastustehtävien määrän kasvu oli myös huomattavaa; määrä kasvoi 65 tapauksesta 127 tapaukseen.

Merellä onnettomustilanteita tapahtui eniten mm. merimiestaidon puutteen ja varomattoman navigoinnin vuoksi. Huolestuttavana pidetään edelleen teknisten vikojen määrää, joka on hivenen kasvussa viimevuosiin nähden. Kesäkaudella noin puolet kaikista avuntarpeisiin johtaneista ilmoituksista oli teknisiä vikoja. Kauppa-, matkustaja- ja kalastusaluksiin kohdistuneet avuntarpeet olivat edellisen vuoden tasolla.

Meripelastuskeskuksen mukaan yhä useammin tulee ilmoituksia vesiskoottereille sattuneista vakavista onnettomuuksista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.