Mainos

Merimiesunioni: Tallinkin palkkausjärjestelmä epäreilu

Suomen merimiesten ammattiliiton mukaan laivayhtiö Tallinkin palkkausjärjestelmä on epätasa-arvoinen. Virolaisen merimiehen palkka voi Suomen ja Viron välillä seilaavilla laivoilla vaihdella huimasti aluksen tyypin mukaan.

Tallinkin virolaiset työntekijät keskeyttävät tänään päivällä työt tunniksi palkkaneuvotteluiden takia. Suomen merimiesunionin virolainen veljesjärjestö pyrkii tasoittamaan alusten palkka-eroja.

Suomen Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zittingin mukaan palkka-ero on kymmeniä prosenttia:

- Tallinkin Viron lipun alla seilaavilla Super Fast Ferries- aluksilla on suomalaista palkka-tasoa vastaava palkka, koska näillä aluksilla ja Suomen Merimiesunionilla on erillissopimus. Kaikilla muilla viron lipun alla olevilla laivoilla on virolainen palkkataso, joka on huomattavasti suomalaista alhaisempi.

Palkkatason nousulla vaikutuksia myös Suomelle

Zitting muistuttaa, että Tallink on laskenut koko strategiansa Viron lipun alla oleviin laivoihin ja näidän huokeaan palkka-tasoon.

- Tottakai yhtiössä vastustetaan sitä, että merimiehet saisivat kunnollisen palkan. Tosin pitää muistaa, että Virossa inflaatio on aikamoinen ja nämä Tallinkin esittämät palkankorotukset eivät pysy inflaation vauhdissa. Jos näissä palkankorotuksissa kuitenkin onnistutaan, niin se poistaa paljon paineita esimerkiksi suomalaisten alusten liputtamiselta Viroon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.