Mainos

Merimiesunioni menettää jäseniään

Merimies-Unioni on menettänyt toukokuun jälkeen 70 jäsentään laivanpäällystöliittoon.

SuperSeaCat


Unionin eilen erottamat 15 jäsentä kuuluvat mitä ilmeisemmin tähän joukkoon. Laivanpäällystöliiton ja Merimies-Unionin välit ovat erittäin huonot. Merimies-Unionin mielestä työehtosopimus takaa jäsenistölleen oikeuden valita haluavatko he työskennellä liittoon kuulumattomien kanssa vai eivät.

Kiistat juontavat toukokuuhun. Silloin Merimies-Unioni yritti pysäyttää kolme Siljan suurta Siljan laivaa protestina SuperSeaCat-aluksen palveluhenkilökunnan palkkaneuvotteluiden kangertelulle. Tukilakko ei kuitenkaan onnistunut täydellisesti kun osa omista jäsenistä ei totellut liittoa. Toukokuun 18. päivän jälkeen laivanpäällystöliittoon on tullut noin 70 Siljalla työskentelevän jäsenanomukset.

Merimies-Unioni katsoo, että työehtosopimus antaa jäsenistölleen oikeuden kieltäytyä työskentelemästä liittoon kuulumattomien kanssa. Ulkomaanmatkalta tavoitettu Siljan johtaja Lars Wendelin sanoo asian olevan periaatteessa selvä. Laki takaa jokaiselle vapauden joko kuulua liittoon tai olla kuulumatta siihen. Tilanne on vaikea, mutta Wendelin toivoo yhteistyön voittavan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.