Merimiestyyli: Trendikäs pin-up -unelma vai rento raita-asu?

Moderni purjehtija, naisellinen pin-up, merellisyyttä pilke silmäkulmassa – kaikki tämä yhdistyy merimiestyylissä, joka on ollut muodissa jo 1800-luvulta. Mihin sen suosio perustuu?

Vuonna 1846 nelivuotias Yhdistyneen kuningaskunnan tuleva hallitsija Edvard II puettiin uniformuun, joka oli ennen tätä nähty vain merijalkaväen käytössä. 1900-luvun alkuun mennessä, edvardiaanisella ajalla, merihenkinen uniformu oli löytänyt päivitettynä ja muokattuna tiensä oman aikansa naisten vaatekaappeihin ja valtavirran suosimaan muotiin. Amerikkalainen tavarataloketju Sears mainosti 1915 merimiesmekon olevan aina tyylikäs vaihtoehto, ja vielä noin sata vuotta myöhemminkin merimiestyyli on suosittu niin miesten kuin naistenkin keskuudessa.

Kultaisia ankkurinappeja, köysisomisteita korun muodossa, lippahattuja, kirkasvärisiä vöitä, raitoja. Punaista, mustaa, sinistä, valkoista. Klassinen merimiestyyli on aina trendikäs ja sen saa päivitettyä oikeaan aikakauteen korosteväreillä tai huivein, laukuin ja hatuin. Kokonaisuus syntyy helposti pienin yksityiskohdin ja siitä saa kädenkäänteessä myös seksikkään.

Oli sydäntä lähellä sitten 1950-luvun naisellinen pin-up tai käytännöllinen ja reipas modernin purjehtijan asu, löytää jokainen oman versionsa merimiestyylistä. Ehkä merimiestyylin suosion salaisuus piileekin juuri siinä, että sailor-henkinen kokonaisuus muodostuu usein rennoista käyttövaatteista, jotka on asustettu oikein – omiin lempivaatteisiin kun harvoin kyllästyy kukaan!

AVA on myös Twitterissä – käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin. Tykkää AVAsta myös Facebookissa!


Lue myös:


AVA / Jenni Junkala

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja