Merimiespihvit ja kaali-puolukkasalaattia

Merimiespihvit (4 annosta)

  • 600 g naudanpaistia
  • 800 g perunaa
  • 150 g sipulia
  • n. 5 dl lihalientä
  • (olutta)
  • voita
  • suolaa
  • pippuria

Leikkaa paistista ohuita viipaleita ja nuiji niitä hieman. Ruskista lihat pannulla molemmin puolin ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Kuullota nopeasti voissa. Lado lihat, sipulit ja perunaviipaleet vuokaan kerroksittain siten että päällimmäinen kerros on perunaa. Kaada päälle lämmin lihaliemi ja hauduta 180 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Lisää tilkka olutta tai hieman lihalientä ja hauduta vielä 20 minuuttia.

Kaali-puolukkasalaatti (4 annosta)

  • puolikas valkokaali
  • 2 dl puolukoita
  • suolaa ja pippuria
  • ripaus sokeria
  • tilkka väkiviina etikkaa

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Ripottele päälle suolaa, sokeria ja

tilkka etikkaa, sekoita hyvin. Lisää lopuksi puolukat ja tarjoa merimiespihvin kera.

Resepti: Henri Alén/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat