Mainos

Meriläinen sairaslomalle uupumuksen vuoksi

Helsingin poliisi on aloittanut tutkinnan vihreiden kansanedustajan Rosa Meriläisen pilvenpoltosta. Poliisin mukaan Meriläistä on aihetta epäillä huumausaineen käyttörikoksesta.

-

Vihreiden kansanedustaja Rosa Meriläinen on jäänyt pitkälle sairaslomalle vakavan uupumisen vuoksi. Asiasta tiedottaneen Meriläisen avustajan Veikko Halmetojan mukaan uupumus todettiin jo 29. huhtikuuta, mutta sairasloma alkoi vasta tänään.

Meriläinen sai runsaasti julkisuutta eilen, kun hän tunnusti Image-lehden haastattelussa polttaneensa kannabista juhlissa vajaa vuosi sitten eli kansanedustaja-aikanaan. Vihreiden puheenjohtaja Osmo Soininvaara sanoo olevansa yllättynyt ja harmissaan kansanedustajan huumekokeilusta.

Meriläinen kertoo lehtijutussa polttaneensa vähän pilveä juhlissa.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja on jo ehtinyt herättää eduskunnassa melkoista hämmennystä. Ronskit puheet ja välillä mauttomatkin rintanapit ovat nostaneet Meriläisen toistuvasti iltapäivälehtien palstoille.

Nettipäiväkirjassaan Meriläinen ei epäröi mollata kansanedustajatovereitaan. Ja eduskunnan hillityn hallintovaliokunnankin, Meriläinen on uudelleennimennyt koirankakkavaliokunnaksi.

Ja nyt Image -lehden haastattelussa, Meriläinen myöntää käyttäneensä huumeita viimeksi vuosi sitten, eli kansanedustajana ollessaan.

MTV3:n uutiset tavoitti Meriläisen:

Toimittaja: Käytitte kannabista noin vuosi sitten, eli olitte kansanedustaja silloin?

Meriläinen: Kyllä.

Toimittaja: Joudutte ilmeisesti nyt poliisikuulusteluihin, koska olette lainvastaisesti käyttänyt huumausaineita. Miten se vaikuttaa kansanedustajan toimintaan?

Meriläinen: No täytyy katsoa.

Vihreiden johdon tieto yllätti täysin. Puheenjohtaja Osmo Soininvaara paheksuu Meriläisen toimintaa ja sanoo asian kuuluvan poliisille.

Imagen haastattelussa Meriläinen vitsailee myös 14-vuotiaana tekemillään myymälävarkauksilla.

- No se on ehkä sarjasta teinin typeryyksiä. Sanotaan niin, että kaikista niistä asioista, joita minä murrosiässä häpeän, on tuo ehkä pienimpiä, Meriläinen toteaa.

Vihreiden EU-vaalikampanja-avauksen kannalta Meriläisen paljastukset tulivat pahimpaan mahdolliseen saumaan. Huumekohuhan haittasi jo vihreiden eduskuntavaalikampanjaa, ja samaa pelätään nyt eurovaaleissa.

(MTV3-STT)

Vihreät tuomitsi jyrkästi Rosa Meriläisen huumekokeilun.
(Seitsemän uutiset 06.05.2004)

(Seitsemän uutiset 05.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.