Mainos

Merikapteenille tuomio ihmissalakuljetuksesta

Tuomittu katsoi oikeudessa, että salakuljetetut ihmiset olivat käyttäneet häntä hyväkseen. Oikeus ei niellyt selitystä vaan piti häntä järjestäytyneen organisaation jäsenenä.

Bangladeshilainen ammattimerikapteeni on tuomittu Vantaan käräjäoikeudessa 1,5 vuodeksi vankilaan törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä.

Tapaus paljastui Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Epäilyksenä oli, että aluskauppaa olisi käytetty peitteenä ihmissalakuljetukselle. Kauppaa valmisteltiin kesällä, ja suomalainen myyjä ja bangladeshilainen ostaja löivät pian kaupat lukkoon.

Suomeen saapui syksyllä kahdeksan ihmistä, jotka olivat matkustajaluettelon mukaan päällikkö ja merimiehet. He kertoivat vievänsä tutkimusaluksen Bangladeshiin. Helsinki-Vantaalla koko bangladeshilainen miehistö anoi turvapaikkaa. Tuomittu merikapteeni toimi ryhmän saattajana ja yritti poistua Suomesta nopeasti sen jälkeen, kun merimiehinä esiintyneet olivat anoneet turvapaikkaa.

57-vuotias tuomittu katsoi oikeudessa, että rikolliset olivat käyttäneet häntä hyväkseen. Oikeus ei selitystä niellyt vaan piti miestä järjestäytyneen organisaation jäsenenä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.