Mainos

Merijärven suden kaatolupaa harkitaan uudelleen

Pohjois-Pohjanmaalla Merijärvellä lampaita raadelleelle sudelle saatetaan sittenkin myöntää kaatolupa. Maa- ja metsätalousministeriö aikoo käsitellä asiaa uudelleen, mikäli paikallinen metsästysseura tekee uuden kaatolupahakemuksen.

-Olemme saaneet paikallistasolta viestejä, joiden mukaan tilanne olisikin toisenlainen kuin alkuperäisessä hakemuksessa on sanottu, kertoi ylitarkastaja Sauli Härkönen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Härkönen ei suostunut selventämään alkuperäisen hakemuksen yksityiskohtia. Ministeriöstä ollaan joka tapauksessa oltu yhteydessä Merijärvelle ja tiedusteltu nykytilannetta.

Merijärven metsästysseuran sihteerin Juhani Okkosen mukaan ministeriön maanantainen päätös kaatoluvan epäämisestä herätti ihmetystä. Metsästysseuran puheenjohtaja Eero Pohjanen kertoi iltapäivällä, että uutta kaatolupaa haetaan mahdollisesti ensi viikon alussa. Pohjasen mukaan tilannetta seurataan loppuviikon yli.

Alueella on satanut uutta lunta, joten tuoreet jäljet maastossa paljastavat, jos susi liikkuu vielä alueella.

Susi raateli pari viikkoa sitten hengiltä kahdeksan lammasta Merijärven Vitoperällä sijaitsevasta lampolasta. Maa- ja metsätalousministeriö käsitteli Merijärven metsästysseuran kaatolupahakemusta maanantaina, mutta hylkäsi sen, koska susi on rauhoitettu riistaeläin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.