Mainos

Merijalkaväki jatkoi Fallujan moukarointia

Yhdysvaltain merijalkaväki jatkoi tänään Fallujan sunnikaupungin moukarointia sekä maasta että ilmasta.

Tulituksen kohteena olleesta Golanin kaupunginosasta nousi iltapäivällä paksuja mustia savupilviä.

Cobra-taisteluhelikopterit tulittivat Golania kranaateilla, kun laukaustenvaihto sotilaiden ja kapinallisten välillä oli alkanut uudelleen iltapäivällä. Joukkojen mukana kulkevan amerikkalaisen televisiotoimittajan mukaan ilmaiskuilla tuettiin maajoukkoja sen jälkeen kun ne olivat joutuneet sala-ampujien tulituksen kohteeksi.

Fallujassa oli kiivaita yhteenottoja jo yöllä. Merijalkaväkeä tuettiin tuolloinkin sekä tykkitulella että ilmasta. Vahvistamattomien tietojen mukaan sotilaat hyökkäsivät yöllä Fallujan rautatieaseman ympäristöön. Tietoja taistelujen aiheuttamista tappioista ei juuri ollut, mutta paikallisten asukkaiden mukaan vain yksi ihminen haavoittui ja kymmenkunta taloa tuhoutui kiivaassa tulituksessa.

Yön iskuissa käytettiin kahta tehokasta AC-130-tulitukikonetta, joiden tykit ja konekiväärit kykenevät kylvämään tuhoa laajalle alueelle. Ilmaisku kesti puolisen tuntia.

- Tämä hyökkäys osoittaa amerikkalaissotilaiden turhautumisen ja Yhdysvaltojen poliittisen tappion. Olemme saaneet kokea Yhdysvaltain armeijan petollisuuden ja barbaarisuuden. Mitä enemmän he kiihdyttävät tilannetta, sitä väkivaltaisempi on vastareaktio Irakin kaduilla, sanoi Fallujan asukas Ali Abdullah uutistoimisto Reutersille aamulla.

Yhdysvaltojen asevoimien tiedottaja prikaatikenraali Mark Kimmit sanoi ABC-televisioyhtiön haastattelussa juuri ennen uusien taistelujen puhkeamista, että tavoitteena on yhä sopimus kapinallisten kanssa.

- Aiomme jatkaa poliittisen ratkaisun etsimistä niin kauan kuin mahdollista. Mutta jos emme pääse siinä riittävän pitkälle, jatkamme sotilaallisin keinoin. Jos he aikovat ratkaista tämän taistelulla, siitä tulee yksipuolinen taistelu, Kimmit sanoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.