Mainos

Merihevonen elää ja voi hyvin Thames-joessa Lontoossa

Suuret metropolit eivät ehkä ole niitä paikkoja, joissa ajattelemme merihevosen elävän. Uskomatonta, mutta totta - merihevoset elävät kuitenkin nykyään Thames-joessa, siis Lontoon keskustassa. Merihevoset hävisivät joesta viitisenkymmentä vuotta sitten, mutta ovat yllättäen tulleet takaisin.

Lontoon Eläintieteellisen tiedekunnan tieteilijät ovat viime aikoina tutkineet merenalaisia eläviä.

Tiedekunnan tutkija Alison Shaw kertoo, että eläintieteellisen tiedekunnan tutkijat ovat löytäneet eri kokoisia merihevosia joesta. Eikä vain Thames-joesta, sillä pieniä mikroskooppisen kokoisia merihevosia on löytynyt muualtakin Englannin vesistöistä aina Scotlantia myöten.

Neil Dunlop paikallisesta ympäristöjärjestöstä on iloinen merihevosten paluusta ja kertoo, että syy siihen on Thames-joen puhdistuminen. Saastemääriä on hiljalleen saatu vähennettyä joesta, ja monet aiemmin hävinneet eliöt ovat palanneet.

Shaw kertoo, että merihevoset elävät tyypillisesti tummissa vesissä erilaisissa pienissä koloissa.

- Ne rakastavat kiinnittäytyä merilevään, kuvailee Shaw.

Merihevosella on pieni kärsä, jolla se syö planktoneita. Planktonit eli keijustot ovat puolestaan vedessä eläviä mikroskooppisia eliöitä, jotka liikkuvat vapaasti virtausten mukana.

Thames-joessa elää tätä nykyä kahta eri merihevostyyppiä. Ne erottaa toisistaan siitä, että toisella on pitkä kärsä, toisella lyhyt. Thames-joki on yksi Lontoon parhaimmin erottuvista maamerkeistä, ja joki on ollut pääkaupungin tärkein liikenneväylä jo satoja vuosia.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.