Mainos

Meri Viron suosituin poliitikko

Presidentti Lennart Meri on edelleen Viron suosituin poliitikko. Kaikkein ristiriitaisin hahmo maan politiikassa on keskustapuolueen johtaja Edgar Savisaar, jonka useimmat nimeävät epäsuosituimmaksi. Hän on kuitenkin myös suosittujen listalla heti presidentti Meren jälkeen.

Poliitikoista muodostuneita mielikuvia tutki tulevien parlamenttivaalien alla Viron sosiologian tutkimuskeskus. Epäsuosittujen poliitikkojen listalla hopeasijan otti reformipuolueen puheenjohtaja Siim Kallas. Hänen suosionsa putoamiseen on todennäköisesti vaikuttanut toiminta Viron keskuspankissa ja Pohja-Eesti pankille lainatut 10 miljoonaa dollaria, joita ei koskaan ole saatu takaisin ja joiden lopullinen määränpää on toistaiseksi arvoitus.

Pronsille epäsuosittujen listalla nousi isänmaan liiton puheenjohtaja Mart Laar. Erot mitalikolmikon välillä olivat suuret: Savisaaren prosenttisaalis oli 14, Kallas sai 12 ja Laar 5,2 prosenttia.

Vielä suurempi oli ykkös- ja kakkossijan ero, kun kysymys on suosittujen listasta. Lennart Meren nimesi suosituimmaksi 17,4 prosenttia vastaajista ja Savisaaren 12,7 prosenttia. Seuraavina tällä listalla ovat sosiaalidemokraattien Andres Tarand, toisen venäläispuolueen johtaja Nikolai Maspanov ja Mart Laar.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.