Mainos

Meri saapuu muumimukeihin

Muumikirjojen juhlavuoden kunniaksi Arabia on valmistanut uuden muumimukin, Iltapurjehduksen. Meri valittiin mukin aiheeksi, koska se oli erityisen tärkeä Tove Janssonille.

Ensimmäinen Tove Janssonin kirjoittama ja kuvittama muumikirja, Muumit ja suuri tuhotulva, ilmestyi 65 vuotta sitten. Muumikirjojen syntymäpäivää juhlistetaan Muumit merellä -näyttelyllä Stockmannin Argoshallissa 19.–28.2. Näyttelyssä esitellään myös Arabian tekemä uusi juhlavuoden muki, Iltapurjehdus.

Arabian ja muumien yhteistyö on kestänyt jo vuosikymmeniä. Ensimmäiset Arabian muumiastiat valmistettiin 1950-luvulla. Nykyisin astioiden muumit piirtää Tove Slotte. Slotte perehtyy tarkasti Janssonin tarinoihin ja piirroksiin ennen kuin hän alkaa itse piirtää astioiden kuviointeja.

Merellä oli erityinen merkitys Tove Janssonille, ja meri on olennainen osa muumikirjoja. Tämän takia oli selkeää valita juuri meriaihe juhlavuoden mukin kuvioinniksi.

– Mukin koristeen teemaksi muodostui aika luontevasti meri, vaikka alussa pohdin ja piirsin myös muita aiheita. Kuvaan olen yhdistänyt elementtejä kolmesta eri Tove Janssonin piirtämästä kuvasta. Kokonaisuudesta halusin luoda tunnelmallisen kuvan merestä auringonlaskun aikaan. Muumihahmot näkyvät pienempinä kuin yleensä muumiastioissa ja jopa vain silhouettikuvana, Tove Slotte sanoo.

Iltapurjehdus-mukeilla on myös konkreettinen yhteys mereen. Jokaisesta myydystä mukista lahjoitetaan kolme euroa WWF:lle Itämeren suojelemiseen.

MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.