Mainos

Merenkurkun lauttaliikenteen tukitoimista esitys ensi viikolla

Merenkurkun lauttaliikenteen tukitoimia koskevat neuvottelut jatkuvat vielä tämän viikon. Asiaa selvittänyt suomalais-ruotsalainen työryhmä neuvotteli tukikysymyksestä maanantaina Tukholmassa.

Liikenneministeri Matti Aura ja Ruotsin elinkeinoministeri Björn Rosengren asettivat viime kuussa kaksihenkisen työryhmän selvittämään keinoja jatkaa Vaasan ja Uumajan välistä lauttaliikennettä, mikäli verovapaa myynti laivoilla loppuu ensi heinäkuussa. Työryhmässä ovat mukana liikenneministeriön kansliapäällikkö Juhani Korpela ja valtiosihteeri Birgitta Heijer Ruotsin liikenneministeriöstä. Työryhmän on määrä antaa esityksensä ensi viikolla.

Ilman tukitoimia verovapaan myynnin lakkauttaminen todennäköisesti lopettaa ympärivuotisen lauttaliikenteen Merenkurkussa. Verovapaiden tuotteiden myynnin osuus Merenkurkun lauttaliikenteen kokonaistuotosta on peräti 66 prosenttia. Liikenteen jatkuminen edellyttää sekä Suomen että Ruotsin valtioiden tukea. Suomessa valtio on varautunut tukemaan Vaasan ja Uumajan välistä lauttaliikennettä ensi vuonna neljällä miljoonalla markalla.

Verovapaan myynnin EU:n sisällä on ollut määrä päättyä ensi heinäkuussa. Viikonloppuna Wienissä koolla olleet EU-maiden johtajat pyysivät komissiota ja jäsenmaiden valtiovarainministereitä selvittämään maaliskuuhun mennessä, miten haittoja tax free -kaupan lopettamisesta voitaisiin vähentää. Yhtenä mahdollisuutena on pidetty jatkoajan myöntämistä verovapaalle myynnille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.