Mainos

Merenkulkulaitoksen Wihuri kiisti väkivallan vartijaa kohtaan

Merenkulkulaitoksen meriturvallisuusjohtaja Paavo Wihuri kiisti syytteen järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Helsingin käräjäoikeudessa tänään luetun syytteen mukaan Vihuri yritti väkivaltaa käyttämällä estää tai ainakin vaikeuttaa Merenkulkulaitoksen tiloissa palvelleen vartijan työtä.

Tapahtuma sattui lauantaipäivänä, virka-ajan ulkopuolella viime vuoden heinäkuussa, kun johtaja Wihuri oli tullut työpaikalleen. Syyttäjä Heikki Poukan mukaan Wihuri on useista vartijan esittämistä pyynnöistä huolimatta kieltäytynyt esittämästä tälle Merenkulkulaitoksen henkilökorttia ja lopulta työntänyt vartijan selkä edellä betonipylvästä päin, painanut kädellä vartijan kaulaa ja potkaissut vartijaa jalan takareiteen.

- Etäisyyttä oli 5-10 cm, kun toisella kädellä pidettiin kaulalta kiinni ja toisella heilutettiin korttia silmien edessä, todistajana kuultu vartija kertoi oikeussalissa.

Syyttäjä vaatii Wihurille sakkorangaistusta. Vartija ei vaadi erillisiä korvauksia. Vartijan ja vastaajan näkemykset poikkeavat paljolti toisistaan.

Puolustuksen mukaan Wihurilla on ollut henkilökortti kaulassa ja vartija on pyytänyt henkilötietoja. Wihuri myöntää työntäneensä vartijan käytävän puolelle, mutta kiistää käyttäneensä väkivaltaa.

- Wihuri myöntää estäneensä vartijan pääsyn työhuoneeseensa, sillä työhuoneessa oli muun muassa kassakaappi aukaistuna, Wihurin avustaja, asianajaja Markku Fredman korosti.

- En uskonut, että tällaista voisi syntyä, kun henkilökortti roikkui kaulassa ja etäisyyttä oli puoli metriä. Ilmoitin olevani meriturvallisuusjohtaja ja oletin, että tunnistus on tapahtunut, Wihuri kertoi oikeussalissa.

Merenkulkulaisoksen johtokunta hyllytti Wihurin maaliskuussa rikossyytteen vuoksi. Virasta pidättäminen jatkuu siihen asti, että oikeuden tuomio saa lainvoiman.

Oikeus pui asiaa perusteellisesti tämän päivän. Päätös annetaan 27.3.08 klo 15.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.