Mainos

Merenkulkulaitoksen pääjohtajaa epäillään lahjuksista

Poliisi on pidättänyt merenkulkulaitoksen pääjohtaja Kyösti Vesterisen ja muuta laitoksen korkeaa virkamiesjohtoa epäiltynä törkeästä lahjuksenotosta. Epäilykset liittyvät merenkulkulaitoksen ja norjalaisen DSND-yhtiön toimintoihin.

Norjalaisyhtiö on jo pitkään vuokrannut kolmea suomalaismurtajaa kesän ajaksi Pohjanmeren öljykentille.

MTV3:n uutisten saamien tietojen mukaan poliisi on pidättänyt merenkulkulaitoksen pääjohtaja Kyösti Vesterisen ja eräitä muita laitoksen korkeita virkamiehiä epäiltynä törkeästä lahjuksenotosta. Poliisin mukaan lahjustenotto on jatkunut jo pitkään.

Tutkinnan toinen osapuoli on norjalainen DSND-yhtiö, aikaisemmalta nimeltään Ugland. Se on rahdannut kolmea suomalaista monitoimimurtajaa Pohjanmeren öljykentille kesien ajaksi jo usean vuoden ajan. Murtajat Fennica, Nordica sekä Botnica ovat operoineet pääasiassa Pohjanmerellä jopa puolen vuoden ajan kerrallaan. Fennica on viimeksi tehnyt pitkän matkan Brasiliaan.

Alunperin merenkulkulaitos pyrki löytämään murtajille kesäkäyttöä. Nyt poliisi on puuttunut asiaan ja tutkii pääjohtaja Vesterisen lisäksi usean muun laitoksen korkean virkamiehen epäiltyä törkeää lahjuksenottoa. Poliisi viipyi merenkulkulaitoksen tiloissa useita tunteja tehden tarkkoja etsintöjä.

Heinonen: Viralta pidättämistä harkitaan

Heinonen, Olli-Pekka

Merenkulkulaitoksesta vastaava liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen sanoo, että Vesterisen pidätys tuli hänelle täytenä yllätyksenä. Hän luonnehtii tilannetta erittäin ikäväksi ja aikoo toimia nopeasti: Vesterisen mahdollista viralta pidättämistä harkitaan jo tänään.

DSND-yhtiö ei halua kommentoida tilannetta

Norjalaisen DSND-yhtiön toimitusjohtaja Gunnar Hirsti kiistäänorjalaislehtien mukaan jyrkästi antaneensa lahjuksia Merenkulkulaitokselle. Hirsti vahvisti kuitenkin myöhään illalla, että yhtiön toinen tytäryhtiö DSND Shipping on usean vuoden ajan vuokrannut monitoimimurtajia Suomen Merenkulkulaitokselta.

Hän sanoo käyneensä neuvotteluja vuokrauksista pääjohtaja Vesterisen kanssa puhtaasti kaupalliselta pohjalta.

Norjan rikospoliisi ei halunnut illalla kommentoida, onko Norjan poliisilta pyydetty virka-apua jutun selvittämiseen.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.