Mainos

Merenkulkulaitoksen johtajat vapaalle jalalle

Helsingin rikospoliisin talousrikosyksikkö päästi tänään vapaaksi lähes kaksi viikkoa vangittuina olleet Merenkulkulaitoksen kaksi johtajaa, osastopäällikkö Lennart Hagelstamin ja apulaisjohtaja Eeropekka Koivumäen. Talousrikosyksikön päällikön, rikosylikomisario Jouko Salon mukaan poliisilla ei ollut tarvetta pitää heitä vangittuina kauempaa.

Monitoimimurtajajien vuokraukseen norjalaisyhtiölle liittyvät tutkimukset kuitenkin jatkuvat edelleen. Rikosylikomisario Salon mukaan ne saataneen päätökseen ja syyteharkintaan vielä kevään kuluessa. Talousrikosyksikkö ei edelleenkään tutkinnallisista syistä halua kertoa, mitä tutkitaan tai mitä tutkimuksissa on käynyt ilmi. Hän ei myöskään ota kantaa julkisuudessa olleisiin tietoihin, joiden mukaan nyt vapaaksi lasketuilla olisi ollut käytössään norjalaisyhtiön luottokortit.

Merenkulkulaitoksen liikenneosaston päällikkönä toiminut Hagelstam ja apulaisjohtaja Koivumäki olivat ensin esitutkintaa varten pidätettyinä kolme päivää. Sen jälkeen Helsingin raastuvanoikeus määräsi heidät tutkinta-aineiston perusteella vangituiksi. Merenkulkulaitos pidätti heidät tämän jälkeen virasta kesäkuun loppuun saakka. Myös Merenkulkulaitoksen pääjohtaja Kyösti Vesterinen oli aiemmin pidätetty samaksi määräajaksi virasta. Hän ehti olla pidätettynä yhden päivän, mutta lasketettiin sen jälkeen vapaaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.