Mainos

Merenkulkulaitokselta suositus vuosituhannen vaihteeseen

Merenkulkulaitos antaa aluksille, varustamoille ja viranomaisille suosituksen siitä, miten varautua vuosituhannen vaihtumisen mahdollisesti aiheuttamiin toimintahäiriöihin.

Suomalaiset alukset katsotaan "vuosi 2000 -kelpoisiksi", jos laivaisäntä on toteuttanut luomansa varustamoa ja aluksia koskevan valmiussuunnitelman ja saattanut sen Merenkulkulaitoksen tietoon. Ulkomaisia toimijoita koskevat kansainvälisen merenkulkujärjestön IMO:n suositukset, joihin myös suomalaiset suositukset perustuvat.

MKL:n suositus koskee vähintään 60 metriä pitkiä tai vetoisuudeltaan vähintään 500 GT:n aluksia, jotka liikkuvat Suomen aluevesillä tai ovat satamassa lastauksessa tai purussa. Kriittinen aika alkaa uudenvuodenaaton kello 10:stä ja päättyy 24 tunnin kuluttua. Myös 28.-29. helmikuuta, 1. maaliskuuta ja ensi vuoden viimeinen päivä lasketaan kriittisiin päiviin. Merenkulkulaitoksen omien alusten häiriötön toiminta on varmistettu. Vuoden vaihtuessa jäänmurtajat eivät kahden tunnin ajan avusta sellaisia aluksia, jotka eivät ole "vuosi 2000 -kelpoisia".
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.