Mainos

Meren ja ilman tutkiminen yhteen?

Ministeriö haluaa yhdistää Merentutkimuslaitoksen Ilmatieteen laitokseen - tutkijat vastustavat.

Liikenne- ja viestintäministeriön suunnittelema Merentutkimuslaitoksen ja Ilmatieteen laitoksen yhdistäminen kauhistuttaa merentutkijoita. Merentutkimuslaitoksella uskotaan Itämeren tutkimuksen kärsivän, jos yhdistäminen toteutuu. Ministeriössä vakuutetaan, että yhdistäminen parantaa merentutkimuksen mahdollisuuksia.

Merentutkimuslaitoksen ja Ilmatieteen laitoksen toimitilat ovat samassa talossa Helsingin Kumpulassa. Työryhmä valmistelee laitosten yhdistämistä. Sadan työntekijän Merentutkimuslaitos ei halua yhdistyä 600 ihmistä työllistävään Ilmatieteen laitokseen.

- Lähtökohta on se, että pannaan iso ja pieni laitos yhteen, niin mennään sen ison ehdoilla, sanoo Merentutkimuslaitoksen ylijohtaja Eeva-Liisa Poutanen.

Ministeriössä uskotaan, että isompi yksikkö toimii tehokkaammin.

- Tutkimusmaailmassa suurempi kokonaisuus pystyy kaikkien selvitysten mukaan selviytymään paremmin kuin pienet laitokset, kertoo Liikenne- ja viestintäministeriön johtaja Pekka Plathan.

Merentutkimuslaitoksella pelätään, että Merentutkimus ajetaan alas, jos laitokset yhdistetään.

Vastakkaisista mielipiteistä huolimatta työryhmä tekee esityksensä huhtikuuhun mennessä. Jos laitokset päätetään yhdistää, se toteutuisi vuonna 2009.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.