Mainos

Merellä pulaan joutuneita entistä enemmän

Kun tehtävien määrä suhteutetaan kasvaneeseen venekantaan, on niitä kuitenkin aiempaa vähemmän. Pahimmillaan ihmiset lähtevät vesille puhelinluettelon kartan avulla.

Kasvanut venekanta näkyy myös meripelastajien arjessa. Tehtäviä on entistä enemmän, mutta tilanne on Helsingin meripelastusyhdistyksen Matti Pouhakan mukaan parantunut viime vuosista.

Hän sanoo, että hälytystehtäviä on vuosi vuodelta enemmän, mutta kun ne suhteutetaan kasvaneeseen venekantaan, on tehtäviä itse asiassa aiempaa vähemmän.

- Veneilijöiden perusosaaminen on kasvanut, mutta veneilijöihin kuuluu hirveän erilaista porukkaa. Pahimmillaan ollaan liikkeellä puhelinluettelon kartan avulla, eikä veneessä ole muita varusteita, Pouhakka sanoo.

Meripelastusseura koostuu vapaaehtoisten muodostamista paikallisyhdistyksistä. Seuran jäsenet avustavat vuosittain noin 2000 ihmistä ja 900 alusta. Seuran vapaaehtoisten kausi kestää yleensä vapusta itsenäisyyspäivään asti.

Yleisin tehtävä on auttaa veneilijää, jonka matkan teon on keskeyttänyt tekninen vika.

- Pyrimme puuttumaan ongelmaan silloin, kun se ei vielä ole vaarallinen. Riskit kumuloituvat hyvin nopeasti, Pouhakka sanoo.

Esimerkiksi tuuliajolla oleva vene voi Helsingin edustalla joutua nopeasti vaaraan vilkkaan laivaliikenteen takia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.