Mainos

Mereen pudonneet kuubalaiset jäävät USA:han

Pienkoneella Kuubasta lähteneet ja mereen pudonneet pakolaiset saavat jäädä Yhdysvaltoihin. Maahanmuuttoviraston edustajan mukaan yhtäkään henkiin jääneistä yhdeksästä pakolaisesta ei palauteta Kuubaan, vaikka Kuuba on sitä vaatinutkin.

Pakolaisia kuljettanut pienkone teki tiistaina pakkolaskun mereen kansainvälisille vesille lähelle Kuubaa. Koneesta oli loppunut polttoaine ja se oli lentämässä väärään suuntaan, suoraan länteen. Koneessa olleista kymmenestä ihmisestä pelastui yhdeksän. Yksi menehtyi, yksi on vaikeasti loukkaantunut, muut saivat eriasteisia vammoja, mutta ovat suhteellisen hyvässä kunnossa.

Kuubalaiset väittivät tiistaina, että kone oli kaapattu ja alunperin uskottiin, että koneessa olisi jopa 18 henkeä. Kone oli eksynyt meren yllä ja lentäjä yritti löytää aluksen, jonka lähistölle laskeutua polttoaineen loputtua.

Pakolaisten kohtalo on jo herättänyt kohua Yhdysvalloissa. Tavallisesti merestä noukitut pakolaiset viedään takaisin Kuubaan. Vain maihin saakka päässeet voivat yleensä anoa turvapaikkaa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.