Mercedes-pomo paljastaa: Ferrarin alkukauden etumatka hupeni kovilla onnistumisilla

Mercedeksen F1-tallin tekninen johtaja James Allison kertoo mestaritiimin tehneen kauden aikana lukuisia onnistuneita kehitysaskeleita, joiden avulla Ferrarin alkukaudesta lupaavalta näyttänyt vuosi on katkennut syksyn tultua tylysti.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Mercedes joutui odottamaan kauden ensimmäistä voittoaan neljänteen osakilpailuun asti, mutta heinäkuun puolivälin jälkeen Lewis Hamilton on pudottanut käsistään vain yhden kisavoiton seitsemästä kisasta.

Allison piipahti C Moren lähetyksessä kertomassa, mitä ihmettä Mercedeksellä on tehnyt niin hyvin, että kehityssuunta on muuttunut tähän tapaan.

– Viimeiset kisat auto on tuntunut aika hyvältä, mutta olemme jo muutamaan kertaan ajatelleet, että huhhuh, olemme päässeet heistä niskan päälle, ja sitten he ovat iskeneet takaisin, Allison huomauttaa.

– Tehtaan moottoriosasto on onnistunut tuomaan toimivia päivityksiä jokaiseen uuteen voimayksikköön, joka meillä on tänä vuonna ollut. He ovat myös tiristäneet suorituskykyä irti jopa kisa kisalta.

Suurin parannus on kuitenkin löytynyt tuulitunnelista.

– Aerodynamiikka on kuitenkin paras mahdollisuus parantaa kierrosaikoja, ja meillä oli jopa aika hidas alku kaudelle kehitysmielessä – hitaampi kuin olisimme halunneet – mutta sitten teimme joitain todella isoja päivityksiä kauden keskivaiheilla ja kesätauon jälkeen, Allison kertoo.

Hamiltonilla on mahdollisuus ratkaista uransa viides maailmanmestaruus jo tänä viikonloppuna Yhdysvaltojen Austinissa. Myös valmistajien MM-titteli alkaa olla vahvasti Mercedeksen hallussa.

Lue myös:

    Uusimmat