Mercedeksen rengastuska hämmästytti: "Hyvin vaikea kisa Valtterille"

Mercedeksen heikko tulos Meksikon F1-kilpailusta oli yllätys myös C Moren studioasiantuntijoille Ossi Oikariselle ja Toni Vilanderille.

Valtteri Bottakselle oli vähällä käydä köpelösti heti kisan alussa hänen osuttuaan Sebastian Vettelin Ferrariin.

– Vähän oli Valtterilla renkaiden lukkiutumista jo ensimmäisellä kierroksella. Osumassa Vettelin kanssa joutui tietysti linjalta ulos. Roskat renkaisiin ja sitä kautta joutui tietysti jo vähän puolustuskannalle ensimmäisillä kierroksilla, Oikarinen arvioi.


Mercedeksen renkaat kuluivat hämmästyttävän nopeasti. Suunniteltu yhden pysähdyksen taktiikka vaihtuikin kolmen pysähdyksen taktiikkaan. Lewis Hamilton oli maalissa neljäs ja Bottas viides.

– Sitten alkoi se Mercedeksen rengasongelma vaan tulemaan, eikä yksinkertaisesti vain vauhti riittänyt. Hyvin vaikea kisa Valtterille, mutta niin oli kyllä Hamiltonillekin. Tuotiin oikeastaan ne pisteet kotiin, mitä tolla autolla pystyi, summasi Oikarinen.

Vilanderia Mercedeksen rengasongelma hämmästytti.

– Renkaista puhuttiin paljon, mutta kyllä se silti yllätti. Kun oli 20 kierrosta ajettu ja pysähdyksiä tehty, näytti ettei tästä kauhean pitkälle päästä. Hamilton sanoi, että väärät renkaat on autossa, eikä mikään kestä. Se oli aika kova juttu, hän sanoi.



Lue myös:

    Uusimmat