Mercedeksen moottorihuoli kääntyikin eduksi: Ferrari saa nyt pitää kiirettä

Vahvasti Ranskan F1-viikonloppuun tullut Mercedes löysi kaksi viikkoa pitkittyneeseen moottoripäivitykseensä ekstratehoa, kun suunnitelma moottorin tuomisesta Kanadaan epäonnistui.

MAINOS

Ranskan GP C Morella –
kisa myös MTV3:lla!

Sunnuntai: Ranskan GP klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 15.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. Ranskan GP poikkeuksellisesti suorana myös MTV3:lla.

C Moren sivulle pääset tästä​​​​​​​

Mercedeksen Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton joutuivat ajamaan Kanadassa jo seitsemättä kisaviikonloppua käytössä olleilla moottoreilla, kun tiimi havaitsi luotettavuusongelman uudessa moottorissaan.

Kauden toisen moottorin käyttöönottoa lykättiin Ranskan juhannuskisaan, minkä ansiosta talli sai lisäaikaa päivitysversion hiomiseen. Tämän seurauksena Hamilton ja Bottas valtasivat Paul Ricardilla eturivin ennen Ferrarin Sebastian Vetteliä.

Tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan Kanadassa huolta aiheuttanut tilanne koitui lopulta siunaukseksi.

– Yllättäen nämä pari lisäpäivää eivät vain kompensoineet pakettimme puutteita, vaan toivat lisää suorituskykyäkin, Wolff kertoo Motorsport.comille.

Mercedes pimitti tietoa Ranskassa käytössä olleesta moottoriversiosta viimeiseen asti ja kertoi asiasta vasta perjantain toisten treenien jälkeen.

– Syy siihen, että olimme vähäpuheisia perjantaina johtui siitä, että meillä oli sama tilanne Montrealissa. Emme halunneet sanoa, että meillä on uudet moottorit ja sitten olla ajamatta niillä viikonloppuna, Wolff perustelee.


Lue myös:

    Uusimmat