Mercedeksellä valtava ongelma Unkarin kisassa – "Lensimme sokkona"

Vika valokuitukaapelissa häiritsi Mercedes-tallin tiimiradioyhteyttä ja datan keruuta formula ykkösten Unkarin GP:ssä sunnuntaina.

Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin yritykset jahdata edessä olleita Ferrarin Kimi Räikköstä ja Sebastian Vetteliä muuttuivat haastavammiksi, kun Mercedes menetti suurimman osan yhteydenpito- ja tiedonkeruusysteemeistään.

– Vika oli paikallisessa linjassa. Löysimme repeämän valokuitukaapelissa, mikä aiheutti sen, että lensimme sokkona. Yhteydenpito ei toiminut lainkaan varikkopilttuussa ja -muurilla, Mercedeksen moottoriurheilujohtaja Toto Wolff kommentoi.

Wolffin mukaan yhteydet kuitenkin toimivat jostain syystä hetkittäin.

– Lewis kuuli joitain keskusteluja, ja välillä ei kuullut. Vaikea tilanne.

Mersu-pomon mukaan tallin tehtailla ollut väki syötti dataa radan tapahtumista radion välityksellä. Tätä tietoa välitettiin sitten varikkomuurille.

– Se oli mieletöntä tiimitoimintaa. Välillä Jamesin (Mercedeksen strategisti Vowles) korvaan puhui seitsemän eri henkilöä, ja yritimme tehdä oikeat päätökset. 

Wolff uskoo, että Hamilton olisi voinut haastaa Ferrari-kaksikon, jos talli olisi saanut käskyn paikanvaihdosta Bottaksen kanssa aiemmin perille. Bottas päästi lopulta Hamiltonin ohitseen, jotta tämä pääsee yrittämään Räikkösen ohitusta, mutta Wolffin mielestä liian myöhään.

– Olisimme voineet tehdä vaihdon muutamaa kierrosta aiemmin, sillä hän (Hamilton) sanoi, että olisi voinut ajaa vieläkin kovempaa. Hän myös sanoi, että hänen ensimmäinen rengassettinsä oli hyvässä kunnossa, joten hänet olisi voinut jättää radalle hieman pidemmäksi aikaa.

– Noilla asioilla olisi voinut olla valtava vaikutus lopputulokseen, sillä olimme niin lähellä Ferraria lopussa. Mutta jossittelulla ei voiteta kisoja, Wolff summasi.

Hamilton päästi Bottaksen takaisin ohitseen kolmanneksi kisan viimeisessä mutkassa.

Lähde: motorsport.com

Lue myös:

    Uusimmat