Mainos

Menolippu Mombasaan kahmi palkintoja Italiassa

Hannu Tuomaisen ohjaama elokuva Menolippu Mombasaan keräsi kaikki mahdolliset palkinnot Italian Giffonissa nuoren yleisön elokuvafestivaaleilla.

Tuomaristo myönsi Mombasalle kilpailusarjojen Grand Prix:n, Bronze Gryphon -palkinnon koko festivaalin parhaana elokuvana. Nuorista koostuva raati puolestaan palkitsi sen 15-19 -vuotiaiden nuorten sarjan Y-Genin parhaana elokuvana.

Giffonin kansainvälinen elokuvafestivaali on yksi maailman merkittävimmistä nuoren yleisön elokuvafestivaaleista, ja se järjestettiin nyt 33. kerran.

Kilpailusarjoja on neljä, Y-Genin lisäksi Kidz (lapset 6-9 v.), First Screens (9-12 v.) ja Free to fly (12-14 v.). Kuhunkin sarjaan kutsuttiin kilpailemaan 7-9 vuoden parasta pitkää elokuvaa ympäri maailman. Nuorisosarjan raati koostui 200 nuoresta 20 eri maasta.

Mombasan jälkeen toiseksi tuli amerikkalaisen Andrew Davisin ohjaama ja Disneyn tuottama Holes ja kolmanneksi saksalaisen Christian Wagnerin ohjaus Ghettokids.

Raati kehui Mombasaa sen poikkeuksellisesta kyvystä kommunikoida nuorten tunteiden kanssa vakavalla ja vaikeallakin aiheella, mutta silti kiinnostavalla, viihdyttävällä ja koskettavalla tarinalla.

Jo festivaalin alussa eurooppalaista elokuvateatteritoimintaa tukeva järjestö Media Salles valitsi omassa kokouksessaan Menolippu Mombasaan -elokuvan vuoden eurooppalaiseksi nuorten elokuvaksi ja myönsi sille Kidflix-palkinnon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.