Mainos

Menoliikenteessä huonoa ajokeliä – pääsiäisenä vettä, räntää ja lunta

Pääsiäisen menoliikennettä haittaa torstaina räntä- ja lumisade etenkin maan etelä- ja itäosassa. Sää jatkuu vaihtelevana myös pääsiäisenä.

Jo ensi yönä uusi sadealue saapuu Suomeen. Räntä- ja lumisateita tulee torstain aikana etenkin etelässä ja idässä.

– Etelässäkin voi taas olla vähän lunta maassa. Ajokeli on paikoin huono jo torstaiaamuna ja torstain ajan etelässä ja idässä. Pohjoiseen asti sateet eivät kuitenkaan kunnolla leviä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Pääsiäisen menoliikenteen arvellaan olevan vilkkaimmillaan torstaina iltapäivällä ja illalla. Myös perjantaille riittää vielä liikennettä. Perjantaina kuurosateet ovat mahdollisia monin paikoin. Sateet tulevat vetenä, räntänä ja lumena.

Epävakainen sää jatkuu koko pääsiäisen ajan. Sateiden lomassa aurinko voi kuitenkin paikoin vilahtaa. Öisin voi olla pakkasta, päivisin ollaan plussalla. Niinpä yöaikaan osuvat sateet tulevat todennäköisesti lumena, päivisin sateet voivat olla vetisempiä.

– Lauantaina sateita tulee yleisemmin. Sunnuntai on näillä näkymin vähäsateisempi ja lämpimämpi päivä. Lämpötilat ovat sunnuntaina suuressa osassa maata viiden asteen vaiheilla, paikoin sen yläpuolella. Myös maanantai näyttää melko poutaiselta, joitain sadekuuroja voi tulla, ennustaa Aleksi Jokela.

Jäät jo heikkoja

Suomen ympäristökeskus varoittaa maan etelä- ja länsiosassa erittäin ohuista järvijäistä. Jäällä ei kannata enää liikkua näillä alueilla. Myös maan keski- ja itäosassa jäät ovat alkaneet heikentyä.

Keväällä monikymmensenttinen jää voi pettää puikkoonnuttuaan auringonsäteilyn vaikutuksesta.

– Vaikka aamun pakkasilla jää voi tuntua kestävältä, iltapäivällä se saattaa hajota auringon sulattaessa kiteiden rajapintoja, muistuttaa hydrologi Johanna Korhonen Suomen ympäristökeskuksesta.

Viime aikojen lämpötilan vaihtelut ovat myös aiheuttaneet paikoin suuria railoja ja jään työntymistä rannoille.

Lapissa jäänpaksuudet ovat lähellä ajankohdalle tyypillisiä lukemia, mutta muualla maassa huomattavasti tavanomaista ohuempia.

Pääsiäisen paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Katso videolta pääsiäisen menoliikenteen ja pääsiäisen ennuste.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.