Mainos

Joulun menoliikenteen sää: Lumi- ja räntäsateita osassa maata

Joulun menoliikenteen päivinä sää on vaihtelevaa ja lauhaa. Lumisateet huonontavat ajokeliä ajoittain etenkin idässä ja pohjoisessa. Lännessä ja etelässä sateet tulevat enimmäkseen vetenä ja räntänä.

Menoliikenne jakautuu tänä vuonna neljälle päivälle. Liikennevirasto odottaa eniten liikennettä perjantaille ja maanantaille, mutta pahoja ruuhkia ei ennakoida syntyvän.

Sää lauhtuu loppuviikon aikana ja parikin sadealuetta liikkuu Suomen yli itään, sunnuntaina mahdollisesti myrskyää merialueilla.

Torstaina Pohjanmaalla ja Länsi-Lapissa tulee lumi- ja räntäsateita. Ajokeli on näillä alueilla huono. Perjantaiaamuksi Suomeen saapuu lounaasta uusi, runsaampi sadealue.

– Sadealueen etureunassa maan keski- ja pohjoisosassa tulee lunta ja ajokeli on huono. Eteläosiltaan sateet ovat vettä tai räntää, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Perjantaina iltapäivällä joulun menoliikenteen vilkastuessa runsaimmat sateet saadaan Itä- ja Pohjois-Suomessa ja sateet tulevat pääosin lumena. Lännestä alkaen sää poutaantuu ja aurinko paistaa paikoin lännessä ja etelässä. Idässä ja pohjoisessa on perjantaina pikkupakkasta, etelässä on useita lämpöasteita.

– Lauantai-iltapäivä näyttää melko poutaiselta koko maassa. Etelässä ja lännessä on runsasta pilvisyyttä, muualla taivas saattaa seljetä. Etelä- ja Keski-Suomessa on aste, pari plussaa, pohjoisempana pikkupakkasta. Lauantai-illaksi länteen leviää kuitenkin jo uusi vesi- ja räntäsadealue ja ajokeli muuttuu maan keskivaiheilla huonoksi, toteaa Markus Mäntykannas.

Sunnuntaina tuulet voimistuvat

Sunnuntain aikana matalapaineen keskus on liikkeellä maamme yli itään ja se voimistaa lounaan- ja lännenpuoleisia tuulia.

– Lounaisilla merialueilla voidaan käväistä myrskylukemissa ja sunnuntai-illan aikana sisämaassakin puuskat voivat yltyä koviksi. Joitain paikallisia tuulituhoja voi tulla. Etelässä ja lännessä saadaan ajoittaisia vesisateita, pohjoisempanakin heikot lumi- ja räntäsateet ovat mahdollisia, sanoo Markus Mäntykannas.

Lämpötilan nollaraja kipuaa Etelä-Lapin korkeudelle, etelässä ollaan viiden lämpöasteen vaiheilla.

Maanantain ennusteen mukaan maan keskivaiheilla tulee vesi-, räntä- ja lumisateita, jotka voivat huonontaa ajokeliä.

Liikennevirasto arvioi joulun menoliikenteen alkavan perjantaina puolilta päivin ja jatkuvan noin iltakuuteen. Viikonloppuna liikennettä ennakoidaan olevan useimmilla pääteillä perjantaita vähemmän. Maanantai on jälleen vilkas menoliikenteen päivä koko maassa, ja silloin liikenne painottuu jälleen puolen päivän ja iltakuuden välille. Jouluaattona liikkeellä ovat pääasiassa lyhyen matkan kulkijat.

Joulun menoliikenteen ja joulun ennusteet löydät MTV:n sääsivustolta. Sivustolla ovat muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka, tiesää, kelikamerat ja viikon sää.

Katso yltä ennuste joulun menoliikenteen säästä sekä alta lauantaille asti ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.