Mainos

Menetti kaksi sormea - työnantajalle 15000 euron sakot

Menetti kaksi sormea työtapaturmassa - työnantajalle 15000 euron sakot

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut pakkauksia valmistavan yrityksen 15 000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta. Lisäksi yhtiön entinen tehdaspäällikkö joutuu maksamaan 665 euron sakot samasta rikoksesta.

Tapaturma sattui kesällä 2009, kun työntekijä oli puhdistamassa linjapainokonetta. Hän oli siirtänyt painokoneessa ollutta liikkuvaa muovikalvoa, kun kalvo oli takertunut hänen vasempaan käteensä. Kalvo veti käden koneen suojaamattomien telojen väliin, ja työntekijä menetti kaksi sormeaan.

Työsuojeluviranomaisen mukaan työnantaja oli laiminlyönyt linjapainokoneen suojauksen, työnopastuksen, vaarojen oma-aloitteisen selvittämisen ja työolojen jatkuvan tarkkailun.

Linjapainokone oli ollut tehtaalla käytössä 1980-luvun alusta lähtien. Monilla työpaikoilla on vielä käytössä vanhoja koneita, joiden turvallisuustaso ei enää täytä nykyisiä vaatimuksia, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto toteaa. Se, että kone pidetään siinä kunnossa, kuin se uutenavuosikymmeniä sitten oli, ei takaa sen lainmukaisuutta, käräjäoikeus muistuttaa.

Loukkaantuneelle työntekijälle maksettavista korvauksista oli sovittu erikseen, eikä niitä käräjillä käsitelty.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.