Mainos

Menem vahvisti vetäytymisen Argentiinan presidentinvaaleissa

Argentiinan entinen presidentti Carlos Menem on vahvistanut luopuvansa ehdokkuudestaan ensi sunnuntain presidentinvaaleissa. Menem, 72, kertoi tiedon televisiossa kotikaupungistaan La Riojasta käsin.

Argentiinan uudeksi presidentiksi valitaan toinen peronisti, Santa Cruzin alueen kuvernööri Nestor Kirchner. Vaalien toista kierrosta ei tarvita, koska jäljellä ei ollut enää muita ehdokkaita.

-Olosuhteet eivät olleet oikeat toista kierrosta silmällä pitäen, Menem perusteli.

Menem voitti Kirchnerin vaalien ensimmäisellä kierroksella prosenttiosuuksin 24-22, mutta oli toisen kierroksen gallupeissa 40 prosenttiyksikköä jäljessä. Kirchner syytti Menemiä pelkuriksi, koska tämä heitti pyyhkeen kehään. Kirchner olisi kaivannut voitolleen äänestystuloksen antamaa vahvistusta.

53-vuotias Kirchner suhtautuu huomattavasti Menemiä kriittisemmin Yhdysvaltoihin ja Kansainväliseen valuuttarahastoon IMF:ään.

Monet argentiinalaiset syyttävät Carlos Menemiä railakkaasta rahankäytöstä ja uudistuksista, jotka ovat johtaneet maan pahaan talouskriisiin. Menemin presidenttikausi 1989-99 oli Argentiinassa taloudellisen kasvun aikaa, mutta sitä leimasivat myös lukuisat korruptioskandaalit ja valtion velkaantuminen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.