Meneekö mustasukkaisuutesi liian pitkälle?

Mustasukkaisuus on kuin suola ruoassa. Kun sitä on vähän, suhde pysyy maukkaana. Liika mustankipeys voi kuitenkin tappaa hyvänkin liiton. Ota selvää, oletko sinä liian mustasukkainen.

Mustasukkaisuus voi tehdä meistä suorastaan hulluja. Tunne on niin voimakas, että se saa meidät täysin pois tolaltaan, sillä mustasukkaisena on vaikea keskittyä mihinkään muuhun. Negatiivinen tunne saa myös sanomaan asioita, joita myöhemmin kadumme. Mustankipeys onkin todellinen uhka parisuhteelle.

Kannattaa muistaa, että mustasukkaisuus on luonnollinen tunne. Ei ole ihme, että tunnet itsesi petetyksi, jos poikaystäväsi flirttailee estoitta muille naisille tai puhuu ihaillen työpaikkansa kaunottaresta. Toisinaan epäilemme kumppaniamme kuitenkin aivan ilman syytä. Lue, oletko sinä turhaan mustasukkainen.

Olet liian mustasukkainen, jos:

1) Tarkistat jatkuvasti poikaystäväsi Facebook-profiilin tai Twitter-sivun.

2) Et pysty olemaan katsomatta kumppanisi puhelintietoja ja kuuntelematta hänelle tulleita viestejä.

3) Soitat ja tekstaat hänelle jatkuvasti ottaaksesi selvää, missä hän liikkuu.

Näin pääset eroon mustasukkaisuudesta

Mustasukkaisuudesta on kysymys enemmänkin siitä, mitä tunnet itseäsi kuin miestäsi kohtaa. Jos miehesi elämä on sinulle pakkomielle, et selvästikään keskity tarpeeksi omaan elämääsi.

Kun sekaannut jatkuvasti miehesi yksityisasioihin, olet menettänyt omanarvontuntosi. ihmissuhteestasi puuttuu tärkein, eli luottamus. Vaikka hän antaisi sinulle syyn epäilyyn, olet silti itse vastuussa siitä, miten käyttäydyt ihmissuhteessa.

Päästäksesi eroon negatiivisista tunteistasi, tee jotakin, mikä saa sinut ylpeäksi itsestäsi. Mustasukkainen käytös on tuonut elämääsi huonoa energiaa, joten nyt on aika kääntää kurssi. Mustasukkaisuudesta on lopulta aina kyse sinusta. Jos et pysty luottamaan itseesi, et pysty luottamaan toiseenkaan. Jos et osaa rakastaa itseäsi, sinun on vaikea usko, että sinua rakastetaan.

Tee siis itsellesi palvelus ja tuo elämääsi positiivista energiaa. Parhaiten se onnistuu, kun teet jotakin mikä tuntuu juuri sinusta mukavalta. Kun itseluottamuksesi ja hyvinvointisi kasvaa, sinun on helpompaa luottaa myös toiseen ihmiseen.

MTV3/Helmi

Lähde: yourtango.com

Kuvat: Shutterstock/Gladskikk Tatians

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja