Mainos

Meneekö Facebook jo liian pitkälle? Vaatii oikeuksia book-sanalle

Facebook yrittää laajentaa tavaramerkkioikeutensa kattamaan "book" -sanan.

Facebook on lisännyt asiasta maininnan uusittuun "Statement of Rights and Responsibilities" -kohtaan. Käyttäjät joutuvat hyväksymään kyseisen kohdan osana Facebookin käytön aloittamista.

Kyseisessä kohdassa todetaan, että "käyttäjä ei saa hyödyntää Facebookin tekijänoikeuksien alaista materiaalia tai tuotemerkkejä (joihin lukeutuvat Facebook, the Facebook ja F -logot, FB, Face, Poke, Book ja Wall), tai muita vastaavanlaisia sekoittavasti samankaltaisia merkkejä".

Teknologiasivusto Wired toteaa, että Facebook on käynnistänyt useita oikeusjuttuja "book"-sanan sisältäviä verkkosivustoja vastaan. Sivustolla pohditaan, että Facebookin käyttöehtoihin tehdyllä lisäyksellä saatetaan pyrkiä vahvistamaan yhtiön asemaa tulevissa nimiin liittyvissä taisteluissa.

Facebookilla ei kuitenkaan ole tiettävästi rekisteröityä tuotemerkkiä book-sanaan.

- Rekisteröimättömät merkit ovat melko yleisiä Yhdysvalloissa. Oikeudet tulevat käytön, eivätkä rekisteröinnin kautta. Näin Facebook voi yrittää vaatia itselleen book-termin oikeuksia, toteaa oikeustieteen professori William McGeveran Minnesotan yliopistosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.