Mainos

Memorial: Venäjä surmannut siviilejä Tshetsheniassa

Venäläinen ihmisoikeusjärjestö Memorial syyttää venäläissotilaita siviilien surmaamisesta Tshetsheniassa.

Lähes kuukauden kestäneen "erikoisoperaation" aikana venäläiset joukot ovat tappaneet pelkästään Tsotsin-Jurtin kylässä 37 siviiliä, sanoi järjestön edustaja Tsheda Saratova Moscow Times -lehdessä tänään. Venäjän viranomaisten mukaan kaikki kaatuneet ovat olleet tshetsheenisissejä, jotka taistelevat venäläishallintoa vastaan tasavallassa.

Kremlin edustaja Sergei Jastrzhembski kertoi tänään, että juuri päättyneissä sissien etsinnöissä on kuollut kaikkiaan 92 tshetsheenisissiä. Venäläisten omat menetykset ovat olleet viisi kaatunutta ja 24 haavoittunutta.

Memorial-järjestön edustajan Usam Baissajevin mukaan on olemassa selkeitä todisteita siitä, etteivät venäläissotilaat ole tyytyneet puhdistamaan kyliä pelkästään sisseistä, vaan myös siviilejä on surmattu. Esimerkiksi Tsotsin-Jurtin kylässä sotilaat eivät tehneet eroa sissien ja siviilien välillä. -Neljän päivän ajan sotilaat ampuivat kaikki näkösällä olleet tshetsheenimiehet, Baissajev sanoi.

Tsheda Saratova kertoi, että perheet pystyivät saamaan surmattujen miesten ruumiit ainoastaan, jos he vakuuttivat kirjallisesti miesten olleen sissejä.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.