Mainos

Meluongelma uudessa asunnossa

Espoolainen Aarne Nilsson on käynyt toivottamalta tuntuvaa taistelua vastustajanaan rakennusliike NCC. Nilssonin makuuhuoneessa on niin kova meteli, ettei siellä voi nukkua.

– Tähtikotimme ei tuiki, mutta meluaa. NCC kiistää ongelmat, vaikka niistä on esitetty puolueettoman asiantuntijan lausunto, jyräyttää Nilsson.

Keskiviikon 45 minuuttia -ohjelmassa Nilsson kertoo, etteivät he ole pystyneet nukkumaan makuuhuoneessaan, koska siellä on liikaa meteliä. Kaikki mahdolliset apukeinot ja välineet on kokeiltu, mutta nukkumisesta ei tule mitään. Ohjelmassa kuullaan myös rakennusliikkeen maajohtajan näkemys asiaan.

Rakennusliikkeet käyttävät isojen ylivaltaa

Kuluttajariitalautakunnan mukaan ääniongelmat ovat tyypillisiä asioita, joista nykyään valitetaan lautakuntaan. Valituksissa näkyy selvästi, että asiantuntijoiden lausunnoilla ei ainakaan aluksi ole vaikutusta. Kuluttajien pitää olla sitkeitä.

Kuluttaja voi tilata asuntoonsa akkreditoidun ääniammattilaisen mittaamaan melun, joita Suomessa on vain kahdessa hyväksytyssä yrityksessä. Yksinkertaisen mittauksen tilaaminen maksaa muutaman sata euroa. Päteviä mittareita löytyy myös muun muassa Helsingin terveysviranomaisilta, joilta mittauksen saa ilmaiseksi.

Helimäki Akustikkojen mukaan Suomessa on iso joukko "ääniammattilaisia", joilla ei ole vaadittavaa ammattitaitoa eli akkreditointia mitata ääniongelmia eikä kalibroituja melumittareita käytössään.

– Netistä tilaamalla saa äänimittareita, jotka mittaavat, miten sattuu. Niillä ei tee yhtään mitään, väittää toimitusjohtaja Heikki Helimäki, Helimäki Akustikoista.

Asuntojen meluongelmista lisää keskiviikon MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa kello 20.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.