Mainos

Mellakoita kristittyjen ja muslimien kesken Nigeriassa

Yli 50 on kuollut ja rakennuksia tuhottu nigerialaisessa Josin kaupungissa kristittyjen ja muslimien välisissä levottomuuksissa.

Nigeria

Nigerian presidentti Olusegun Obasanjo on tänään lähettänyt joukkoja maan keskiosassa sijaitsevaan Josin kaupunkiin, jossa kristityt ja muslimit aloittivat eilen veriset mellakat. Kaupunkiin on julistettu myös yöllinen ulkonaliikkumiskielto.

Ainakin 50 ihmistä on saanut surmansa yhteenotoissa, jotka puhkesivat eilen muslimien rukoushetken jälkeen. Myös useita rakennuksia on poltettu.

Silminnäkijät ovat kertonee, että kaupungin kaduilla lojuu yhteenotoissa tapettujen ihmisten ruumiita.

-Sotilaat ovat olleet kaduilla ja keränneet ruumiita aamusta lähtien, kertoi eräs Josin asukas uutistoimisto Reutersille. Kaupungin sairaalat ovat täyttyneet haavoittuneista ja loukkaantuneista asukkaista. Kaupat ja torit olivat suljettuina jo toista päivää.

Nigerian pohjoisosissa otettiin viime vuonna monin paikoin käyttöön islamilainen sharia-laki. Alueen kristityt vastustavat islamilaista lakia, ja uusi käytäntö otettiin monilla paikkakunnilla vastaan mellakoiden. Neljän miljoonan asukkaan Josissa sharia ei ole käytössä, koska suuri osa kaupungin johtajista on kristittyjä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.