Mainos

Mellakoille ei näy loppua Pariisin esikaupungeissa

Viime yönä mellakoitsijat sytyttivät Pariisin esikaupungeissa lähes 200 autoa ja bussia tuleen. Poliisin mukaan yön mellakat olivat pahimpia koko viikon aikana.

Ranskan viranomaiset ovat olleet voimattomia pysäyttämään Pariisin esikaupunkialueiden mellakat. Levottomuudet ovat jatkuneet jo seitsemättä yötä, ja laantumisen sijasta ne ovat vain kiihtyneet.

Viime yönä poliisit joutuivat jo turvautumaan tuliaseisiin muutamalla esikaupunkialueella. Kukaan ei kuitenkaan haavoittunut tulituksessa. Sen sijaan kuusi viranomaista ja kolme siviiliä loukkaantui mellakoissa.

Nuoret ottivat yhteen poliisin kanssa ainakin yhdeksässä esikaupungissa. Mellakoitsijat sytyttivät lähes kaksisataa autoa ja bussia tuleen. Nuorisojengi myös piirittivät lyhyen aikaa poliisiasemaa. Liikuntasali ja autokorjaamo sytytettiin palamaan. Jengit riehuivat lisäksi ostoskeskuksessa ja aiheuttivat tuhoa ainakin kahdessa koulussa.

Sadat mellakkapoliisit yrittivät rauhoittaa nuoria. Poliisin mukaan torstain mellakat olivat pahimpia koko viikon aikana.

- Tämä on dramaattinen tilanne. Tämä on hyvin vakavaa, ja pelkäämme, että tapahtumat saattavat vielä pahentua tänä iltana, sanoi poliisien ammattijärjestön pääsihteeri Francis Masanet iltapäivällä.

Ranskan hallitus piti tilanteen vuoksi tänään hätäkokouksen. Hallitusta on syytetty liian hitaasta reagoinnista mellakoihin. Pääministeri Dominique de Villepin vannoi kuitenkin, että hallitus "ei anna periksi" mellakoitsijoille. Villepinin mukaan rauhan palautuminen on nyt ensimmäisenä hallituksen tärkeysjärjestyksessä.

Yhteenotot poliisin kanssa alkoivat viikko sitten, kun kaksi teini-ikäistä poikaa kuoli sähköiskuun poliisia paetessaan.

(MTV3- STT-AFP-Reuters-DPA)

(Kymmenen uutiset 03.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.