Mainos

Mellakka-aalto nousee: USA:n suurlähetystöihin hyökättiin useissa maissa

Yhdysvaltoja vastaan järjestetyt mielenosoitukset ovat yltyneet väkivaltaisiksi ympäri arabimaailmaa.

Yhdysvaltojen Sudanin- ja Tunisian-suurlähetystöissä on ammuttu. Näiden lisäksi väkivaltaisuuksia on esiintynyt pitkin päivää ja iltaa muun muassa Nigeriassa, Libanonissa, Jemenissä ja Intiassa.

Tunisiassa ainakin kolme mielenosoittajaa kuoli ja 28 loukkaantui poliisin tulituksessa. Yhdysvaltojen suurlähetystön alueella olevia puita sytytettiin tuleen, ja Tunisiassa oleva amerikkalainen koulu paloi pahoin.

Sudanissa kuoli ainakin kolme mielenosoittajaa. Yksi heistä menehtyi jäätyään poliisiauton alle mellakan aikana.

Libanonissa yksi mielenosoittaja kuoli ja 25 loukkaantui poliisin ja väkijoukon yhteenotossa. Nigeriassa mielenosoittajia kohti ammuttiin, mutta kukaan ei tiettävästi loukkaantunut. Intiassa 86 henkilöä pidätettiin, kun sadat mielenosoittajat alkoivat heitellä Yhdysvaltojen konsulaattia kivillä.

Yhdysvallat on lähettänyt joukkoja laivaston terrorisminvastaisesta yksiköstä suojamaan Jemenin-suurlähetystöään. Pentagonin tiedottaja George Little kertoo, että joukkojen lähettäminen on ennaltaehkäisevä toimi, jolla Yhdysvallat pyrkii rauhoittamaan levottomuuksia Lähi-idässä.

Protestoijat osoittavat mieltään amerikkalaista amatöörielokuvaa vastaan. Muslimeiden mukaan elokuva loukkaa profeetta Muhammadia.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.