Mainos

Mellakka-aalto leviää - autot palavat Liverpoolissa

Lontoossa kolmatta päivää jatkuvat levottomuudet ovat levinneet jo kolmanteen suurkaupunkiin Britanniassa.

Poliisin mukaan nyt myös Liverpoolissa mellakoitsijat ovat ryhtyneet samanalaisiin väkivaltaisuuksiin kuin aiemmin Lontoossa ja eilisiltana myös Birminghamissa. Liverpoolissa mellakoitsijat sytyttivät autoja tuleen ja tuhosivat muuta omaisuutta.

Lontoossa uutistoimistot ovat raportoineet tuhotöistä uusilla alueilla, Ealingissa ja Camdenissa. Rakennuksia ja autoja on sytetty palamaan ja kauppoja on ryöstetty.

Viime päivien mellakoissa oli iltaan mennessä loukkaantunut yli 30 ihmistä, suurin osa poliiseja.

Mellakoita köyhimmillä alueilla

Mellakoita on roihahtanut alueilla, jotka lukeutuva metropolialueen köyhimpiin. Levottomuuksien alkupisteen, Pohjois-Lontoon Tottenhamin, työttömyysluvut ovat kaupungin korkeimmat.

Myös asukkaiden ja poliisin välisillä epäluuloilla on pitkä historia maahanmuuttajavaltaisilla alueilla. Mellakat saivat alkunsa torstaina, kun poliisi ampui pieleen menneessä pidätyksessä kuoliaaksi tottenhamilaisen mustan perheenisän.

Asukkaiden mukaan viikonlopun tapahtumat olivat seurausta turhautumisesta ja raivosta. Poliitikot ja poliisivoimat syyttivät mellakoinnista "opportunistisia rikollisia".

Lontoon varapormestari Kit Malthouse sanoi Sky News -kanavan haastattelussa, että mellakoinnin takana oli "pieni joukko rikollisia", jota motivoi ahneus ja ryöstely, eivät yhteiskunnalliset ongelmat.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.