Mainos

Mellakat keskeyttivät Peronin hautajaismenot

Ainakin 40 ihmistä loukkaantui, kun eri ammattiyhdistysliikkeiden edustajat tappelivat parhaista paikoista entisen presidentin hautapaikalla.

Argentiinan entisen presidentin Juan Peronin kolmansien hautajaisten juhlallisuudet keskeytyivät, kun väkijoukoissa puhkesi levottomuuksia. Peron saatiin kuitenkin lopulta hänelle rakennetun mausoleumin lepoon.

Ainakin 40 ihmistä loukkaantui, kun eri ammattiyhdistysliikkeiden edustajat tappelivat parhaista paikoista entisen presidentin hautapaikalla. Eri lähteiden mukaan muutama mellakoitsija sai ampumahaavoja, mutta viranomaiset ovat kiistäneet tiedon.

Yli 30 vuotta sitten kuolleen Peronin poliittinen perintö on levittäytynyt oikeistopuolueista vasemmistoon, ja kaikki puolueet haluavat tulla liitetyiksi suurmieheen.

Poliisit saivat riehunnan lopulta taltutettua sen verran, että Peronin maallisia jäänteitä kuljettanut saattue pääsi perille mausoleumiin. Argentiinan presidentti Nestor Kirchner oli kuitenkin jo peruuttanut osallistumisensa eiliseen tilaisuuteen väkivaltaisuuksien takia.

Vuonna 1974 kuollut Peron haudattiin jo kolmannen kerran. Ensin hänet haudattiin presidentinpalatsin hautausmaalle ja myöhemmin sotilasjuntan käskystä perheen vaatimattomaan sukuhautaan.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.