Mainos

Mellakat alkoivat G8-ryhmän kokouskaupungissa

Johtavien teollisuusmaiden ja Venäjän G8-ryhmän Genovassa iltapäivällä alkanutta huippukokousta varjostaa yltyvän väkivallan pelko. Italian television mukaan ensimmäisissä katumellakoissa loukkaantuneita on jo yli kymmenen.

Levottomuuksien hillitsemiseksi Italian poliisi onkin ryhtynyt mittaviin turvatoimiin, joiden toivotaan hillitsevän Genovaan jatkuvasti saapuvia mielenosoittajia. Niin sanotun punaisen vyöhykkeen ympärille on pystytytetty raskaita kuljetuskontteja, jotka vahvistavat kuusi metriä korkeaa betoni- ja piikkilanka-aitaa. Järjestystä valvomaan on värvätty 20000 poliisia ja sotilasta. Rannikkovartiosto partioi merellä ja helikopterit ilmassa.

Turvatoimista huolimatta väkivaltaisuuksilta ei ole vältytty. Poliisi on joutunut turvautumaan kyynelkaasuun ja vesitykkeihin pitääkseen kiviä ja pulloja heittelevät mellakoitsijat loitolla Geneven kokousalueelta. Eräiden tietojen mukaan myös muutamia poliiseja ja toimittajia on loukkaantunut levottomuuksissa. Varmaa tietoa loukkaantuineiden määrästä ei vielä ole.

G8-maiden johtajat keskustelevat perjantaina maailman taloudellisesta tilanteesta ja tapaavat kehitysmaiden johtajia. Päivän aikana on määrä ilmoittaa kansainvälisen aids- ja terveysrahaston perustamisesta. Myös YK:n pääsihteeri Kofi Annan osallistuu kokoukseen. Kolmipäiväisen tapaamisen aikana on määrä käsitellä myös Lähi-idän tilannetta, Makedonian kriisiä ja ydinaseiden leviämisen estämistä.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.