Mainos

Melkoiset erot kesän tulossa: Napapiiri peittyi lumeen, etelässä terassikelit

Kesä näyttää saapuvan tänä vuonna eri korkeuksille Suomea tavallistakin enemmän epätahtiin. Lapissa, kuten esimerkiksi Rovaniemellä, on saatu eilisen ja viime yön aikana todellinen takatalvi, sillä lunta on satanut runsaasti.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Rovaniemen lentoasemalle on satanut eilisillan ja tämän aamun aikana peräti 19 senttimetriä lunta. Lentoaseman mittauspisteessä on nyt lunta noin 75 senttimetriä.

Näin paljon lunta on Rovaniemen lentoasemalla mitattu 6. toukokuuta vain kahdesti 1960-luvulta lähtien.

MTV3.fi:n lukijan Taina Riskilän lähettämistä kuvista näkyy, kuinka napapiiri uinuu lumivaipan alla kuin kylmimmän keskitalven aikaan. Etelä-Suomessa puihin ilmestyneistä silmuista ei ole tietoakaan.

Rovaniemen lisäksi muualle Lappiin on satanut lunta viidestä viiteentoista senttimetriä. Esimerkiksi Perämeren pohjukassa Torniossa on maa valkoisena yöllä sataneen lumen ja rännän jäljiltä.

Lapissa saadaan vielä tänään lunta ja räntää. Ajokeli on paikoin huono.

Etelä-Suomessa sen sijaan kylvetään tänäänkin auringossa. Viileä tuuli jäähdyttää hieman kesän tuntua, mutta terassikeleistä on esimerkiksi Helsingissä silti nautittu jo tovi. Ruoho viheriöi ja kevätkukat puskevat jo terhakasti maasta.

Peittyikö pihasi lumeen, vai ovatko kinokset edes sulaneet? Lähetä meille kuvasi sähköpostilla kuvat@mtv3.fi tai tekstiviestillä numeroon 16316.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.