Mainos

Meksikossa suomalaisen surmanneista tulittajista ei tietoa

Suomen Meksikon-suurlähettiläs Ulla Väistö on vahvistanut, että Oaxacan osavaltiossa sattuneessa ampumisessa kuollut mies oli suomalainen. Väistö kertoi puhelimitse MTV:n uutisille, että meksikolaisviranomainen on vahvistanut uhrin henkilöyden.

Väistö kertoo, että alun perin suurlähetystö sai tiedon suomalaisen kohtalosta tämän tutun kautta.

- Meille tuli tieto siitä siten, että eräs hänen tuntemansa henkilö otti meihin yhteyttä viime yönä. Henkilö, joka ei ollut mukana tapahtumassa, mutta tunsi menehtyneen suomalaisen.

Lähetystöllä ei toistaiseksi ole tietoa siitä, keitä hyökkäyksen takana on.

- Kaiken näköisiä huhuja liikkuu, mutta meillä ei ole tietoa siitä. Olen puhunut Oaxacan vianomaisten kanssa ja todennut heille, että luonnollisesti lähdemme siitä, että viranomaisten tulee tarkkaan tutkia tämä asia ja saattaa syylliset oikeuteen, Väistö kertoo.

Kaksi Suomen Meksikon-suurlähetystön edustajaa on lähtenyt tapahtumapaikalle.

Väistön mukaan Oaxacan alue on konfliktialtis, sillä osavaltioon on kasautunut paljon ongelmia: alkuperäiskansojen syrjintä , köyhyys sekä aluehallinnon ja puolisotilaallisten ryhmittymien taistelu vallasta.

- Mitenkään hirveän tavallista tämä ei ole, mutta se on riski, joka selvästi on olemassa ja joka tulee ottaa huomioon, kun sieltä liikkuu, hän sanoo.

Avustusryhmä törmästi tie-esteeseen

Ampumavälikohtaus sattui, kun ryhmä avustustyöntekijöitä oli matkalla pieneen vuoristokylään San Juan Copalaan tapaamaan Triqui-heimoa.

- He törmäsivät pikkutiellä tie-esteeseen. Tielle oli laitettu kiviä, autot eivät päässeet eteenpäin ja he joutuivat pysähtymään. Siinä vaiheessa vuorenrinteiltä alettiin tulittaa heitä.

Suomalaismiehen lisäksi tulituksessa kuoli ilmeisesti toinenkin avustustyöntekijä. Ryhmässä oli mukana myös toinen suomalainen, mutta pääsi pakoon.

Väistön mukaan ryhmän tarkoituksena oli selvittää väitettyjä ihmisoikeusloukkauksia ja viedä heimolle humanitääristä apua.

(MTV3 )

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.