Mainos

Meksikossa etsitään 12-vuotiasta palkkamurhaajaa

Meksikon sotilaat jahtaavat 12-vuotiasta poikaa, jonka arvellaan työskentelevän huumejengin palkkamurhaajana. Pojan epäillään osallistuneen esimerkiksi karmeaan huumejengin reviiritaisteluun Meksikon keskiosassa, valtionsyyttäjä kertoi eilen paikallisessa mediassa.

"El Ponchis" -nimellä tunnetun pojan uskotaan työskentelevän Morelosin osavaltion huumekartellille.

- Poika on yksi teini-ikäisten joukkojen jäsenistä, jotka ovat olleet osallisena järkyttävissä iskuissa, Morelosin valtionsyyttäjä Pedro Luis Benitez kertoi paikallisessa radiossa.

- Nämä alaikäiset eivät ole vielä täysin kehittyneitä, ja heihin on helppo vaikuttaa. Heille annetaan aseet, joiden väitetään olevan muovisia ja että kyseessä on vain leikki. Heidät on houkuteltu järkyttäviin tekoihin, eivätkä he tiedä, mitä ovat tekemässä, Benitez jatkoi.

3 000 dollaria per keikka

Meksikolaisen päivälehden La Razonin mukaan poika saa 3 000 dollaria jokaisesta murhasta. Hänen pomonsa on tuntemattomampi huumekeisari, jonka joukot taistelevat Beltran Leyva- ja La Familia -nimisiä jengejä vastaan Lounais-Meksikossa.

Benitez kertoi sotilaiden pidättäneen aiemmin tällä viikolla teini-ikäisen pojan sekä raskaana olevan teinitytön, joiden epäillään työskennelleen samalle kartellille.

Viranomaisen mukaan nuorten tekemät rikokset varkauksista murhiin ovat lisääntyneet koko maassa tänä vuonna.

Vanhemmat ovat kertoneet, että Yhdysvaltain rajalla sijaitsevissa kaupungeissa Juarezissa ja Tijuanassa lapset unelmoivat olevansa isona huumekeisareita. He ovat kasvaneet ympäristössä, jossa huumekaupan jännitys sekä rikkaudet näkyvät.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.