Mainos

Meksikon vaalituloksen julistaminen lykkääntyi

Meksikon vaaleja seurataan tarkasti Yhdysvalloissa, missä vasemmiston voittokulku Latinalaisen Amerikan vaaleissa on pantu huolestuneena merkille.

Meksikon presidentinvaalien tulos selviää aikaisintaan keskiviikkona, kertovat vaaliviranomaiset. Eiliset vaalit osoittautuivat äärimmäisen tiukaksi kamppailuksi vasemmistolaisen AndrésManuel López Obradorin ja oikeistolaisen Felipe Calderónin välillä.

Maan keskusvaalilautakunnan odotettiin julistavan viralliset tulokset jo aamukuudelta Suomen aikaa, mutta uutistoimisto Reutersin mukaan äänet olisivat jakautuneet niin tasaisesti, ettei tulosta voida julkistaa ennen keskiviikkoa.

Jo ovensuukyselyt kertoivat ehdokkaiden olevan aivan tasoissa. Molemmat kärkiehdokkaat kiirehtivät kuitenkin viranomaisten ilmoituksesta huolimatta julistautumaan voittajiksi. Myös kannattajat ehtivät jo aloittaa voitonjuhlat, ennen kuin tuloksen selviämisen kerrottiin lykkääntyvän.

Meksikon vaaleista osattiin odottaa tasaisia, ja hyvin niukan eron on pelätty jakavan Meksikon ja pahimmassa tapauksessa syöksevän sen vakavaan poliittiseen kriisiin.

Meksikon vaaleja seurataan tarkasti Yhdysvalloissa, missä vasemmiston voittokulku Latinalaisen Amerikan vaaleissa on pantu huolestuneena merkille. Calderonin voitto pysäyttäisi kehityksen ainakin hetkeksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.