Mainos

Meksikon ulkoministeri kiitteli Suomea

Meksikon ulkoministeri Rosario Green kiitteli tänään Suomea siitä, että Suomi on ensimmäisenä EU-maana saattanut voimaan EU:n ja Meksikon välisen taloudellista, poliittista ja kehitysyhteistyötä koskevan puitesopimuksen.

Samalla hän toivoi Suomelta tukea EU:n ja Meksikon välisissä vapaakauppasopimusneuvotteluissa, jotka ovat parhaillaan käynnissä. Green tapasi perjantaina Suomen-vierailullaan mm. ulkoministeri Tarja Halosen. Kummatkin totesivat tapaamisen jälkeen, että Suomen ja Meksikon väliset suhteet ovat edenneet hyvin.

Ulkoministeri Halonen kertoi Greenille mm. Suomen valmistautumisesta EU:n puheenjohtajuuteen sekä unionin laajentumisesta. Myös Venäjän tilanne oli esille keskusteluissa.

Green saapui Suomeen torstaina. Hän tapasi tänään Halosen lisäksi myös mm. ympäristö- ja kehitysyhteistyöministeri Pekka Haaviston, maatalousministeri Kalevi Hemilän sekä eduskunnan puhemiehen Riitta Uosukaisen. Maanantaina Green keskustelee presidentti Martti Ahtisaaren. Ulkoministeri Greenin vierailu päättyy tiistaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.