Meksikon ulkoministeri kiitteli Suomea

Meksikon ulkoministeri Rosario Green kiitteli tänään Suomea siitä, että Suomi on ensimmäisenä EU-maana saattanut voimaan EU:n ja Meksikon välisen taloudellista, poliittista ja kehitysyhteistyötä koskevan puitesopimuksen.

Samalla hän toivoi Suomelta tukea EU:n ja Meksikon välisissä vapaakauppasopimusneuvotteluissa, jotka ovat parhaillaan käynnissä. Green tapasi perjantaina Suomen-vierailullaan mm. ulkoministeri Tarja Halosen. Kummatkin totesivat tapaamisen jälkeen, että Suomen ja Meksikon väliset suhteet ovat edenneet hyvin.

Ulkoministeri Halonen kertoi Greenille mm. Suomen valmistautumisesta EU:n puheenjohtajuuteen sekä unionin laajentumisesta. Myös Venäjän tilanne oli esille keskusteluissa.

Green saapui Suomeen torstaina. Hän tapasi tänään Halosen lisäksi myös mm. ympäristö- ja kehitysyhteistyöministeri Pekka Haaviston, maatalousministeri Kalevi Hemilän sekä eduskunnan puhemiehen Riitta Uosukaisen. Maanantaina Green keskustelee presidentti Martti Ahtisaaren. Ulkoministeri Greenin vierailu päättyy tiistaina.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat